• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren konkurs za "Zlatnu sovu"

Autor SRNA

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo raspisao je konkurs za najbolji neobjavljeni roman u 2016. godini "Zlatna sova", koji će biti otvoren do 1. marta 2016. godine.

 Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta rekao je Srni da će pobjednik "Zlatne sove" za 2016. godinu biti nagrađen sa 5.000 KM, poveljom, objavljivanjem romana u tiražu od 1.000 primjeraka i 100 primjeraka odštampanog romana.

Kerleta je naveo da druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, 100 primjeraka odštampanog romana i autorski honorar od 2.000 KM, a treća nagrada tiraž od 500 primjeraka, 100 primjeraka odštampanog romana i autorski honorar od 1.000 KM.

"Zavod zadržava pravo da, na preporuku stručnog žirija, osim nagrađenih romana, uz prethodnu saglasnost autora, objavi još jedan roman autora sa prebivalištem u Republici Srpskoj. U tom slučaju, roman bi bio objavljen u tiražu od 300 primjeraka, uz autorski honorar utvrđen na osnovu internih propisa organizatora konkursa", rekao je Kerleta.

On je napomenuo da pravo učešća na konkursu imaju pisci koji stvaraju na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj neobjavljeni rukopis, a detalji konkursa nalaze se na internet sajtu Zavoda.

Kerleta je dodao da zainteresovani na konkurs treba isključivo poštom da pošalju neobjavljeni rukopis romana, odštampan u tri primjerka, potpisanih šifrom, sa adresom i kontakt telefonom autora u posebnoj, zatvorenoj koverti.

On je naglasio da će pobjednik biti proglašen 4. septembra - na Dan Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Pobjednik ovogodišnje "Zlatne sove" je književnik iz Srbije Miodrag Lazarević za roman "Buncanje", drugo mjesto pripalo je Draganu Tepavčeviću, koji živi u Australiji, za roman "Grad za nezbrinutu djecu", a treće mjesto Saši Kneževiću sa Pala za roman "U sjećanju na zaborav". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop