• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba o new wave-u i panku u Magacinu

Izložba grafičkog materijala i dokumenata koji svedoče o periodu new wave-a i panka biće otvorena 20. marta u beogradskom "Magacinu".

 Izložba o new wave-u i panku u Magacinu Izvor: MONDO

Biće predstavljeni fanzini, plakati i fotografije, isečci iz štampe, ulaznice, tekstovi pesama i drugi dokumenti koji predstavljaju likovnu zaostavštinu samih aktera domaće muzičke
scene.

New wave je muzički žanr koji je nastao iz pank roka, sedamdesetih godina prošlog veka, kao reakcija na tadašnju popularnu muziku. U njegov "korpus" su ulazili stilovi poput rokenrola iz pre-hipi ere, regea, power popa i fanka.

Izložba je priređena u okviru projekta "Poslednja pobuna", čiji je cilj da se kroz prikupljanje dokumentacije stvori i sačuva arhiva o novom talasu i panku kao fenomenima koji su obeležili srpsku kulturnu i pop-kulturnu scenu pre tri decenije.

Projekat je posvećen 30. godišnjici pokreta u Beogradu, a tim povodom Dom omladine je prošle godine organizovao raznovrstan muzički i filmski program, seriju tribina i razgovora sa domaćim muzičarima, kao i veliku retrospektivnu izložbu fotografija.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop