• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjiga vladike Grigorija najtraženija na štandu RS

Knjiga "Priča o starom kralju" episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija bila je najtraženija na štandu RS na sajmu knjiga u Beogradu

 Knjiga vladike Grigorija najtraženija na štandu RS Izvor: MONDO

Ovo je pokazalo istraživanje koje je sprovelo Predstavništvo RS u Srbiji.

Samostalni stručni saradnik za unapređenje informativne, prosvjetne i naučno-tehničke saradnje u Predsjedništvu RS u Srbiji Tatjana Marinković izjavila je Srni da će ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović sutra u Banskom dvoru u Banjaluci uručiti episkopu Grigoriju Povelju uspjeha.

"Priča o starom kralju" je, kako je navedeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve, svjedočanstvo o jednoj izuzetnoj ličnosti koja je istovremeno prototip i veoma uspjeli prikaz čovjeka kakvog svako od nas čuva u sopstvenom sjećanju i iskustvu".

To je, dodaje se, zbirka crtica iz bogatog i plodnog života u kojoj svetlucaju i, mada naizgled usputno kazani, umnogome je oplemenjuju detalji o ljudima i mjestima, predjelima i događajima, utkani u nju na način koji nas nehotično vraća u jedno prošlo vrijeme.

Međunarodni sajam knjiga, na kome je učestvovalo više od 800 izdavača iz Srbije i inostranstva, u nedjelju će biti zatvoren.

Osim domaćih na sajmu su učestvovali i izdavači iz 24 zemlje, među kojima su gosti iz Švedske, Japana, Kanade, Kine, Rusije, Njemačke, Francuske, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana i zemalja regiona.

Književna djela i izdavači iz RS predstavljeni su na štandu Ministarstva prosvjete i kulture RS i Predstavništva Srpske u Srbiji, to je prvi put da izdavači iz RS nastupaju jedinstveno na sajmu u Beogradu.

Na štandu Srpske svakodnevno su organizovane promocije knjiga čije je izdavanje ove godine finansijski podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS.  

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop