• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seka Sablić otvorila Dane komedije

Glumica Jelisaveta Seka Sablić otvorila je u četvrtak u Jagodini 37. pozorišni festival "Dani komedije"

 Seka Sablić otvorila Dane komedije Izvor: MONDO

Publika će na festitvalu videti sedam takmičarskih predstava po izboru selektora Ane Tasić, teatrologa iz Beograda i pozorišnog kritičara "Politike".

Jelisaveta Seka Sablić, koja je bila učesnik prvog Festivala 1972. i do sada dobila više nagrada za glumu, rekla je da treba publici vratiti poverenje "i da svojim negodovanjem i zviždanjem progna sa scene neznanje, ispraznost i neukost a da svojim lepim kreacijama, smehom, uzbuđenjem pomogne žiriju da odrede najbolje i da im dodele nagrade".

Prve takmičarske večeri nastupili su glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada sa predstavom "Godo na usijanom limenom krovu". Sutra će nastupiti beogradsko pozorište "Boško Buha" sa predstavom "Krmarica Mirandolina".

Publika će imati priliku da vidi Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina sa predstavom "Heroj nacije", Kruševačko pozorište sa vodviljem "Pozovi M radi preljube", Narodno pozorište iz Niša koje će izvesti predstavu "Iza kulisa".

Poslednje dva dana na Festivalu nastupiće Narodno pozorište iz Subotice sa kultnom komedijom "Sabirni centar" i Beogradsko dramsko pozorište sa komadom "Ne igraj na Engleze".

Na svetski dan pozorišta 27. marta, u čast laureta, glumci Slavija teatra iz Beograda izvešće predstavu "Ne šetaj se gola".

Sve predstave ocenjivaće stručni žiri koji će činiti predsednik dramska umetnica iz Beograda Snežana Savić, i članovi reditelj iz Beograda Božidar Đurović i u ime grada domaćina privrednik i vlasnik Radija "Gong" Mićo Garić.

Oni će proglasiti najbolju predstavu koja će dobiti nagradu "Mija Aleksić", dok će najsmešnija predstava po oceni publike biti nagrađena statuetom "Jovanča Micić".

Tri ravnopravne nagrade "ćuran" biće dodeljene najboljem glumcu i glumici i za najbolju režiju predstave. Na Festivalu nagrade će dobiti i najbolji mladi glumci.

Odlukom Upravnog odbora ove godine nagradu za životno delo "Zlatni ćuran" dobiće glumac Bora Todorović za celokupan doprinos razvoju srpske komediografije i reditelj Dragoslav Lazić, poreklom Jagodinac za celokupan doprinos razvoju Festivala "Dani komedije".

Festival se završava 27. marta.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop