• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Projekcija" pobjednik 14. Festivala malih scena

Predstava Somborskog narodnog pozorišta "Projekcija" najbolja je predstava 14. Festivala malih scena u Istočnom Sarajevu

 "Projekcija" pobjednik 14. Festivala malih scena Izvor: MONDO

Predstava Somborskog narodnog pozorišta "Projekcija", koju je po tekstu Miloša Jakovljevića režirao Boris Liješević, najbolja je predstava 14. Festivala malih scena - monodrama Srpske, koji je kasno sinoć završen u Istočnom Sarajevu.

Za najbolju monodramu proglašena je monodrama Miloša Žutića "Azbuka - Vukov rječnik", u režiji i izvedbi Mihailo Maksimović.

Direktor Festivala Nedeljko Zelenović rekao je da je žiri ove godine napravio presedan i umjesto najboljih nagrada za glumicu i glumca dodijelio dvije ženske glumačke nagrade.

Nagrade za svoja glumačka izvođenja dobile su Ana Stanić za ulogu Hane u predstavi "Staza divljači", Narodnog pozorišta Republike Srpske, i Danica Maksimović za ulogu Marte u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf", u izvođenju Slavija teatra iz Beograda.

Žiri Festivala, koji je trajao od 1. decembra, činili su režiser i profesor iz Beograda Jovica Pavić, koji je bio i predsjedavajući žirija, te pozorišni i likovni kritičar iz Sarajeva Vojislav Vujanović i književnik iz Istočnog Sarajeva Željko Pržulj.

U okviru Festivala odigrano je pet predstava i četiri monodrame, a gledaocima su se predstavila pozorišta iz Sombora, Tuzle, Banjaluke, Zenice i Beograda.

Festival su podržali Grad Istočno Sarajevo, opštine Pale, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo te Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop