• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obeležen Dan radio drame

Uručene nagrada autorima naboljih radio drama i onima koji su dali izuzetan doprinos radiodifuziji.

 Obeležen Dan radio drame  Izvor: MONDO

Dan radio drame "Vitomir Bogić" svečano je obeležen u Kamenoj sali Radio Beograda uručenjem nagrada autorima naboljih radio drama i onima koji su dali izuzetan doprinos radiodifuziji.

Plakete za životno delo dobili su književnik Danilo Nikolić, autor 14 radio drama i ton majstor, inženjer Nikola Nikolić.

Prva nagrada za radio dramu, među 42 prijavljene na konkurs, pripala je Vladimiru Đurđeviću ("Nema više romantike"), a druga Zoranu Božoviću za "Leto u dubokom viru".
Plaketa za najuspešnije glumačko ostvarenje pripala je Paulini Manov za ulogu Uglješe u radio drami "Crno jagnje" i Draganu Vujinu koji je bio kaskader Šein u radio drami "Kaskader".

Povelja za doprinos radiodifuziji pripala je književniku Milenku Pajiću za ostvarenjue "Oluci", a za najuspešnijeg mladog stvaraoca studentkinji režije na Univerzitetu "Braća Karić" Aleksandri Urešević za radio dramu "Lift".

Zoran Stanojević je, po odluci žirija, napravio najbolju radio dramu za decu ("Ihtina), a ostvarenje "Sirene" Simeona Kosotova bilo je najbolje na konkursu za apstraktni oblik radiodifuzije.

U ime nagrađenih zahvalio je književnik Danilo Nikolić, kome je, kako je rekao, Radio Beograd već 30 godina drugi dom. On je primetio da tvorci radio programa nisu ni svesni njihovog uticaja na građane.

Dan radio drame obeležen je sedmi put, a kao datum izabran je dan u kojem je 1924. godine glumac Narodnog pozorišta Vitomir Bogić pred mikrofonom Radio Beograda izgovorio monolog Sirana de Beržeraka "Tirada o poljupcu" pisca Edmona Rostana.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop