• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski Indijana pronašao Ćilibarsku sobu?

Sergej Trifonov, istoričar i lovac na blago, tvrdi da je pronašao ovo neprocjenjivo blago u jednom bunkeru u Kalinjingradu.

 Ruski Indijana pronašao Ćilibarsku sobu? Izvor: MONDO

Ukoliko je to tačno, Trifonov ne samo što će riješiti jednu od najvećih poslijeratnih zagonetki, već će i uspjeti da postane multimilioner, piše "San" u tekstu pod naslovom "Ruski Indijana Džons pronašao izgubljeno blago nacista".

Ćilibarska soba u cijelosti je izrađena od ćilibara, zlata i dragog kamenja, i vrijednost joj je procjenjena na 150 miliona funti, mada bi cijena mogla da dostigne i višestruko veću sumu.

"Vjerujte mi, tamo je, 12 metara pod zemljom. Ovaj bunker izgrađen je u februaru 1945. sa dvostrukim ciljem - da smjesti štab nemačkih generala, i sačuva blago grada pod opsadom", rekao je Trifonov.

Ćilibarska soba ukradena je iz letnjikovca carske porodice u Carskom Selu tokom upada Nijemaca u Rusiju 1941, i od kraja rata njena tačna lokacija je nepoznata.

Trifonov se nada da će do kraja mjeseca početi iskopavanje na lokalitetu za koji tvrdi da sadrži ovo blago. Uprkos njegovom entuzijazmu, istoričari nisu uvjereni da je zaista pronašao "novi El Dorado".

"Nećemo mu vjerovati dok ne dokaže da je pronašao Ćilibarsku sobu, za sada su njegove tvrdnje samo dobra priča", rekao je ekspert sa Instituta za arheologiju Rusije Vladimir Kulakov.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop