• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Staza divljači" izmamila aplauze u Nikšiću

Publika i kritika Međunarodnog festivala glumaca u Nikšiću odlično prihvatila predstavu "Staza divljači".

 "Staza divljači" izmamila aplauze u Nikšiću Izvor: MONDO

Predstava, koju je po tekstu Franca Ksavera Kreca režirao Filip Grinvald, definitivno je našla put do publike nikšićkog festivala.

Banjalučku glumačku ekipu čine Anja Stanić, Zlatan Vidović, Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Ognjen Kopuz, Vedrana Mačković-Zubović i Đorđe Marković. Muziku u predstavi izvodi Zoran Vujić. Direktor nikšićkog pozorišta Zoran Bulajić imao je samo riječi hvale za banjalučku predstavu.

"Staza divljači" Narodnog pozorišta RS je odlična predstava i primjer kako treba da izgleda istinski teatar. Imali smo čast da ovaj komad bude na repertoaru našeg festivala", rekao je Bulajić za "Glas Srpske".

Najviše aplauza kod publike izmamila je mlada glumica Anja Stanić u ulozi tinejdžerke Hani.

"Nikšićka publika je odlično odreagovala na našu predstavu. Od samog početka krenula je interakcija sa publikom, što pokazuje da smo doprli do njih ", kaže Anja Stanić.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljubiša Savanović podsjetio je da je "Staza divljači" od prvog izlaska na festivale osvajala nagrade.

"Scena "Petar Kočić", na kojoj je postavljena "Staza divljači", repertoarski se bavi savremenim problemima društva. Na toj sceni su komadi koji ulaze u samu srž aktuelnih problema i ono što danas muči običnog čovjeka ",  istakao je Savanović.

Pozorišna manifestacija u Nikšiću otvorena je 16. i traje do 24. februara, a okupila je osam predstava iz regiona. Na repertoaru festivala su predstave: "Malograđanska svadba", "Gospođica Julija", "Staza divljači", "Greta, stranica 89", "Gornja Austrija", "Žaba", "Podvala ludosti" i "Vjetar u borovima". Žiri festivala čine Branimir Popović, predsjednik i članovi Željko Hubač i Goran Bulajić. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop