• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodjeljene nagrade Beogradskog dramskog pozorišta

Teatar je obilježio 63 godine rada ceremonijom dodjele nagrada za umjetnički doprinos.

 Dodjeljene nagrade Beogradskog dramskog pozorišta Izvor: MONDO

Na svečanosti povodom 63. godišnjice rada Beogradskog dramskog pozorišta, dodjeljene su nagrade za umjetnički doprinos, za radni doprinos u 2009. godini, i nagrada "Tatjana Lukjanova".

Predsjednik Upravnog odbora BDP Đurđija Cvetić je nagradu za umjetnički doprinos uručila Marku Živiću za ulogu Alana Feliksa u predstavi "Sviraj to ponovo Seme" Vudija Alena, u režiji Marka Manojlovića.

Prema njenim riječima, izuzetan Živićev dar, koji nije ograničen žanrovskim sredstvima, omogućio mu je da lik ostvari dajući mu sopstveni pečat.

Đurđija Cvetić je nagradu za umjetnički doprinos uručila i Goranu Markoviću za predstavu "Falsifikator". Ta predstava, reka je ona, "nastala je pod ograničenjima konkursnih pravila međunarodnog projekta 'Poslije pada'... kojim je raskrinkao nostalgičnu sliku eks-jugoslovenske idile".

Reditelj Goran Marković je rekao da nagrada pripada cijeloj ekipi predstave i da je taj komad pokazao da ograničenja mogu da budu veoma pozitivna, "jer kada neko odredi šta može a šta ne, postajete slobodni da pišete tekst".

Nagradu "Tatjana Lukjanova" za 2009. godinu uručena je glumici Mileni Pavlović-Čučilović.

Prema riječima Đurđije Cvetić, Milena Pavlović-Čučilović je širinu svog talenta dokazala režijom praizvedbe savremenog dramskog teksta Igora Marojevića "Bar sam svoj čovjek", ulogom Roze u predstavi "Mobilni" Sergi Belbela i uspješnom alternacijom gospođe Meningem u "Plinskoj svetkosti" u režiji Milice Kralj.

Uručene su i nagrade za radni doprinos u 2009. godini: šaptaču Zorici Popov, inspicijentu Dejanu Popoviću, dekoraterima Darku Inđiću i Milanu Kuzmanoviću, krojaču ženskih kostima Nataliji Milovanović i organizatoru Mariji Batinici.

Na svečanosti u BDP-u su bili i glumci iz drugih pozorišta, i ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, bivši upravnik tog pozorišta.

Beogradsko dramsko pozorište radi od 1947. godine, najprije pod nazivom Gradsko pozorište, a prva predstava, 20. februara 1948, bila je "Mladost otaca" po tekstu Borisa Gorbatova, u režiji Petra S. Petrovića.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop