• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada "Čučkova knjiga" Branimiru Kršiću

Pjesnik Branimir Kršić iz Kotor Varoši prvi je dobitnik novoustanovljene književne nagrade "Čučkova knjiga".

 Nagrada "Čučkova knjiga" Branimiru Kršiću Izvor: MONDO

Kršiću će nagrada biti uručena 21. marta - na Svjetski dan poezije na Han Pijesku na centralnoj književnoj večeri u okviru "Čučkovih književnih susreta 2010" .

Predsjednik žirija Branko Brđanin naveo je u obrazloženju odluke da je Kršićeva knjiga "Obične pjesme" utemeljena na autentičnom porivu i iskustvu.

"Pjesnička knjiga koja je istovremeno i autorski prvopis odaje posvećenika koji poeziju osjeća na neskriveno romantičarski način i zatočenički je brani kao stav i čin, u mnogo širem smislu od onoga koji bi određivao suženi pojam pjesničkog teksta", navodi Brđanin.

Na raspisani konkurs "Čučkovi književni susreti 2010", u organizaciji Narodne biblioteke iz Han Pijeska, za prvu autorsku knjigu objavljenu između dva književna susreta prijavila su se dva autora čija djela ispunjavaju uslove konkursa.

Žiri za književnu nagradu "Čučkova knjiga" - koji sačinjavaju predsjednik Branko Vrđanin i članovi - književnik Željko Grujić i Ranko Popović - od dva kvalitetna kandidovana djela odabrali su bolje.

Na konkurs su se mogli prijaviti autori knjiga u žanrovima u kojima se ogledao Branko Čučak. Veliki broj prijavljenih knjiga u rukopisu, odnosno neobjavljenih do sada, nije mogao učestvovati u takmičenju zbog neispunjavanja uslova konkursa.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop