• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije Zaharovoj za vatrenu Karmen

Prva balerina svijeta, zvijezda Boljšoj teatra Svetlana Zaharova ovacijama je pozdravljena u beogradskom Sava centru.

 Ovacije Zaharovoj za vatrenu Karmen Izvor: MONDO

Na programu koji je u subotu uveče izvela u srpskoj prestonici, u prvom dijelu je bio kultni balet "Karmen svita", na muziku Žorža Bizea, u aranžmanu Rodiona Ščedrina.

Uz Zaharovu, igrali su solisti Boljšoj teatra i ansambl Kijevskog državnog baleta.

Balet "Karmen svita" je postavio čuveni kubanski koregraf Alberto Alonso u Boljšom teatru za slavnu Maju Pliseckaju. Kada je Pliseckaja napustila scenu, povučen je sa repertoara i tek nedavno ponovo postavljen sa Zaharovom u naslovnoj ulozi.

U drugom dijelu koncerta, Zaharova i ostali vrhunski baletski igrači izveli su bravurozne numere poznatih djela klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta, među kojima iz Don Kihota, Labudovog jezera, Esmeralde i drugih.

Priredili su ljubiteljima baletske umjetnosti pravu poslasticu, a publika u Sava centru ih je poslije svake baletske majstorije pozdravljala burnim aplauzima i uzvicima.



Maestralna Zaharova i jedanaest baletskih prvaka Boljšoj teatra Andrej Uvarov i Andrej Merkurijev, solista Ana Tihomirova, prvaci Mariinskog teatra Mihail Lobuhin i Elena Evsejeva, prvaci teatra Stanislavski Dmitrij Zababurin i Georgi Smilevski, Tatjana Černobrovkina, prvaci Kijevskog Državnog baleta Jan Vana, Olga Kifijak i Oksana Guljajeva, priredili su srpskoj publici vrhunski umjetnički događaj koji će se zasigurno naći u vrhu događaja koji obilježavaju sezonu.

Svetlana Zaharova je najveća primabalerina današnjice, nastupa na svim svjetskim scenama od Milanske skale, preko Pariza i Tokija do Metropolitena, a neki od stručnih kritičara koji je prate o njoj govore kao o "apsolutnoj kraljici pokreta, čudu od talenta, savršenstvu...

(agencije/MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop