• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moramo da razgovaramo o Kevinu" Lajonele Šrajver

Izdavačka kuća "Laguna" objavila je roman "Moramo da razgovaramo o Kevinu" američke spisateljice Lajonele Šrajver.

 "Moramo da razgovaramo o Kevinu" Lajonele Šrajver Izvor: MONDO

Šrajverova je pre "Kevina" napisala šest romana kojima nije uspela da privuče pažnju čitalaca i kritike, što je moglo da se desi i sa ovim romanom jer ga je objavila mala izdavačka kuća u SAD-u.

Za uspeh njenog romana "Moramo da razgovaramo o Kevinu", nakon dve godine od kako je objavljen, zaslužna je grupa čitateljki koja je povela kampanju.

Roman govori o majci i njenom otuđenom odnosu sa sinom, koji kasnije, "zato što ga niko ne razume", pobije sedam školskih kolega.

Šrajverova je, posle osvajanja nagrade, izjavila da je čitaoce pridobila svojom brutalnom iskrenošću i smelošću da otvoreno govori o stvarima koje se klasifikuju kao tabu.

Naratorka u romanu Eva Hačadurijan, majka maloletnog serijskog ubice, u nizu ispovednih pisama voljenom mužu Frenklinu piše o sebi, o njihovoj ljubavi, braku, o njihovom sinu Kevinu i o svemu što ju je razdiralo pre nego što će ih zadesiti tragedija, a neverovatna priča je spor, uzbudljiv silazak u pakao, koliko potresan, toliko i fascinantan.

"Ovo je potresan, psihološki dubok, ponekad čak i crnohumorni roman sa dubokim, promišljenim zaključkom, pripovest o opasnoj razlici između onoga što osećamo i onoga što smo zapravo spremni da priznamo", napisao je američki kritičar za "Booklist".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop