• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrtak: Promocija romana Julijane Adamović "Divlje guske" u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

Književnica Julijana Adamović promovisaće svoj roman "Divlje guske" u Banskom dvoru - kulturnom centru u četvrtak 13. februara, u 19 časova.

 Četvrtak: Promocija romana Julijane Adamović "Divlje guske" u Banskom dvoru Izvor: Imperativ/promo

Sa autorkom će razgovarati Vanja Šušnjar Čanković. Događaj organizuje Udruženje sa promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" u saradnji sa Banskim dvorom - Kulturnim centrom.

Možda će vas zanimati

O autorki:

Julijana Adamović je rođena 1969. godine u Bačkoj. Diplomirala je socijalnu pedagogiju, a magistrirala dječju i adolescentnu psihijatriju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je zbirku priča "Kako su nas ukrali Ciganima" (Vinkovci, 2008. godine), koja je nagrađivana kao najbolje debitantsko djelo u Hrvatskoj 2008. godine nagradom Kiklop i nagradom Ivana i Josipa Kozarcaza - Najbolji prvijenac Slavonije u 2008. godini. Izdavačka kuća VBZ iz Zagreba 2009. godine objavila je Julijaninu zbirku kratkih priča pod nazivom "Konzerviranje". Roman za djecu "Da ti pamet stane" izašao je u izdanju Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, u Zagrebu 2013. godine. Iste godine objavila je i zbirku priča za djecu "Dnevnik sivog mačka i druge priče" koju je napisala u koautorstvu sa svojim tada dvanaestogodišnjim sinom, koji se krije iza pseudonima Sergei Chatgris. 2015. godine objavila je zbirku poezije "Sunce na šalteru", a sljedeće godine zbirku priča "Glineni anđeli". Roman "Divlje guske" objavljen je 2018. godine u izdavačkoj kući Hena Com iz Zagreba i Laguna iz Beograda. "Divlje guske" su se našle u užim izborima svih značajnijih književnih nagrada u regionu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop