• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje dječiji festival pozorišta

Deveti Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji će početi u subotu, 16. oktobra, u Banjaluci okupiće dvanaest teatara

 Počinje dječiji festival pozorišta Izvor: MONDO

Riječ je o teatrima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Rusije, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Slovačke i Francuske, potvrdio je direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Predrag Bjelošević.

Bjelošević je naveo da je za ovaj festival Ministarstvo prosvjete i kulture RS izdvojilo 50.000 KM.
On je na konferenciji za novinare rekao da svečano otvaranje festivala počinje izložbom moskovskog teatra "Sergej Obrascov" pod nazivom "Najbolje lutke Rusije 20. vijeka", nakon čega će umjetnik Dudkin Vladimir Mihajlović izvesti vašarsku lutkarsku predstavu uz pomoć starog muzičkog instrumenta "vergla".

 Bjelošević je rekao da je ovo velika čast za Dječije pozorište RS, jer je muzej pri teatru "Sergej Obrascov" u Moskvi jedan od najvećih muzeja lutaka na svijetu.Prema njegovim riječima, na festivalu će učestvovati i glumac Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica i Vesna Čipčić.

Bjelošević je naglasio da je festival takimčarskog karaktera, ali da Dječije pozorište RS neće igrati u konkurenciji, navodeći da će biti dodijeljene nagrade za najbolju predstavu u cjelini, za režiju, za scenografiju, glumačka i specijalna nagrada.

Međunarodni festival pozorišta za djecu Banjaluka 2010, koji organizuje Dječije pozorište RS, trajaće do srijede, 20. oktobra, a ulaz za sve predstave biće pet maraka.  (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop