• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo Gitarfest Banjaluka 2010

U Narodnom Pozorištu RS svečano je otvoren V međunarodni festival klasične gitare koncertom Alena Garagića.

 Počeo Gitarfest Banjaluka 2010 Izvor: MONDO

Alen Garagić (Tuzla, 1978) je po mišljenju muzičke kritike jedan od najboljih uglednih gitarista nove generacije. Rođen u familiji inžinjera i muzičara, svoje prve kontakte sa muzikom je imao vec od samog rođenja slušajuci tradicionalnu Bosansko-Hercegovačku muziku u svojoj rodnoj kući. U periodu između 2002-2007 godine, Alen je osvojio 17 nagrada na Internacionalnim takmičenjima gitare.
Ovogodišnji Gitarfest će trajati tri dana a program sadrži i muzičke radionice.Pored Alena Garagića nastupiće i Levante Duo iz Srbije i Andrea Valeri iz Italije.

Levante guitar duo, njeguje jedinstveni repertoar muzike za dvije gitare u programu koji se sastoji od kompozicija Vojislava Ivanovica specijalno pisanih za ovaj sastav, aranžmana njegovih kompozicija za solo gitaru, orkestar ili fusion band “Levantina”.

Osim “originala” duo izvodi i Ivanoviceve aranžmane-impresije jazz ali i tradicionalnih i klasičnih “standarda”. Ovaj program je jedinstven spoj klasične gitare i klasičnog pristupa kompoziciji sa savremenim zvukom i učešćem improvizacije.

Andrea Valeri je rođen 1991. godine u Pontederi (Italija). Već u dobi od 16 godina, ostvario je zapažene rezultate na vodećim festivalima širom rodne Italije i cijele Evrope. Iako je vrlo mlad, već je nastupao sa svojim idolima: Don Rosom, Tomasom Lebom, Erikom Lugošom i drugima.

Ulaznice za ovogodišnji Gitarfest možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta po cijeni od pet KM za svaki koncert pojedinačno ili 12 KM za set ulaznica za sve koncerte.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop