• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealne za dane posta, "smazaćete" ih u slast i tražiti još! Najukusnije posne kiflice na vodi

Autor Maja Gašić

Probajte sa premazom od semenki - oduševiće vas!

 Idealne za dane posta, "smazaćete" ih u slast i tražiti još! Najukusnije posne kiflice na vodi Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/poplasen

Danas je počeo Uskršnji post, domaćice vredno krstere Internetom u potrazi za proverenim receptima "na vodi". Probajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da ćete zažaliti što niste napravili duplu dozu!

Sastojci: 

550 g brašna

1 paketić svežeg kvasca

4 dl vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

po želji semenke lana, susam, kim

Priprema:

Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao koflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Os smenki lana ili susama, malo brašna i vode na praviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca). Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop