• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj čaj treba da piju svi koji su imali upalu pluća: Travar Momčilo otkrio recept, reguliše i nivo šećera!

Autor Nataša Petrović

Travar Momčilo Antonijević otkrio sve o piskavici, biljci koja pomaže u oporavku nakon upale pluća, ali i još mnogo čemu.

 Ovaj čaj treba da piju svi koji su imali upalu pluća: Travar Momčilo otkrio recept, reguliše i nivo šećera! Izvor: rts/Screenshot/Solodenko/Shutterstock.com

Različite biljke mogu da pomognu kod najrazličitijih zdravstvenih problema, ali naravno, treba znati koja se od njih koristi za šta i kako.

Najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević za RTS je objasnio sve o biljci koja se zove piskavica ili grčko sjeme, a koja je sjajna za one koji su preležali upalu pluća.

Možda će vas zanimati

"Malo poznata, ali izuzetno korisna biljka. Predstavlja odličnu hranu ili suplement za sportiste, ali i sve druge jer sadrži velike količine fosfora, kalcijuma, gvožđa, sadrži etarsko ulje koje mu daje specifičan miris. Ovo je jedan od ključnih sastojaka karija, jako se puno koristi u kuhinji, kao začin, posebno u Indiji. Sadrži dva alkaloida, ima jako kompleksan hemijski sastav, ali bezbjedna je, mogu da je koriste čak i sasvim mala djeca. Pomaže da se proteini u našoj ishrani bolje iskoriste, povećava broj crvenih krvnih zrnaca, jako dobro reguliše nivo šećera u krvi i preporučuje se ljudima koji imaju problem sa insulinskom rezistencijom. Dakle, svi oni koji pate od anemije, malokrvnosti, rekli smo da je piskavica za njih".

Travar je istakao i da je ova biljka vrlo korisna za ljude koji se oporavljaju od nekih teških bolesti, za sve koji su preležali upalu pluća, kojih sada ima mnogo, a piskavica može da im pomogne u procesu oporavka. Zatim je otkrio i recept za pripremu čaja.

"Jednu supenu kašiku ovog sjemena prelijem uveče šoljom vode, onda ga ujutru pustim da ključa dva-tri minuta, procijedim, čaj popijem, a sjeme pojedem jer ono omekša i bude kao aromatična kuvana pšenica, uslovno rečeno".

Antonijević je dodao i da piskavica nije pretjerano egzotična biljka, te da može da se nađe u prodavnicama zdrave hrane.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop