• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras izbor za Miss BiH 2012

Izbor za Miss BiH za Miss svijeta održaće se večeras sa početkom u 20:10 časova u Međunarodnom Centru za omladinu Novo Sarajevo.

 Večeras izbor za Miss BiH 2012 Izvor: MONDO

U muzičkom dijelu programa učestvuju Nina Badrić, Hanka Paldum i Deen. Voditelji večeri su Almir Čehajić Batko i Sladjana Pejić.

Bosna i Hercegovina sedamnaesti put bira djevojku „najljepšu među najljepšim“ koja će učestvovati na svjetskom takmičenju ljepote „Miss Svijeta 2012“, a koji će se održati 18.08.2012. u gradu Ordos, Mongolija.

Pobjednica Miss BiH na svjetski izbor putuje već 18.07. u grad Ordos, Mongoliju gdje će ostati 30 dana, a u planu je i turističko putovanje u Hong Kong.

Večeras će prave zvijezde biti 24 finalistkinje, koje su se vrijedno pripremale za ovaj izbor.

Inače, takmičarke su dale i veliku podršku humanitarnoj akciji „Utakmica zivota“, na kojoj su imale priliku pomoći u borbi za život Alena Masle.

Takođe, sve misice su se pojavile na stadionu Koševo u roza majicama kako bi skrenule pažnju javnosti na važnost prevencije raka dojke.

U proteklih godinu dana, od maja 2011. do maja 2012 godine, direkcija Miss BiH organizovala je niz edukativnih akcija “prevencije raka dojke” u 20 gradova gdje su održani izbori za Miss BiH.

Tom prilikom sve djevojke učesnice lokalnih, regionalnih i kantonalnih izbora za Miss Bosne i Hercegovine podijelile su na desetine hiljada edukativnih brošura o tome kako izvršiti samopregled dojki i o važnosti prevencije ove bolesti.

Svoj doprinos akciji prevencije raka dojke dali su renomirani BH modni dizajneri, koji su specijalno za izbor Miss BiH 2012 dizajnirali haljine, a to su: Gordana Zucić, Blaga Pavlak, Stanka Zovko, Adnan Hajrulahović Haad, Svjetlana Vuković Ceca, Orijana Stojić, Edina Osmančević, Duško Oraščanin, Modni atelje Stella Bijeljina, Svjetlana Balaban, Seada Delić i Zdenka Ćorić.

Direktan TV prenos pratite na Federalnoj ili Radio Televiziji Republike Srpske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop