• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Bogdan Diklić priprema zubatac (RECEPT)

Vrućine su počele. Ako niste već na moru, onda makar priuštite sebi jedan morski ručak. Evo kako to radi glumac Bogdan Diklić.

 Kako Bogdan Diklić priprema zubatac (RECEPT) Izvor: MONDO

"Skoro do juče, Bogdan je bio naklonjen narodnoj kuhinji, a onda se nešto, takoreći preko noći, dogodilo pa se okrenuo Mediteranu i radostima koje ovi meridijani pružaju (supruga mu je iz Bara). Kao i u muzici: moderato kantabile. Umjereno i raspjevano. Postao je majstor za ribu“, piše Milan D. Špiček u knjizi "Kuvari glumci" i daje recept poznatog glumca za zubatac sa kiselom pavlakom.

Bogdan Diklić na početku savjetuje kako da kupimo svježu ribu: "Da li je riba svježa utvrdićete tako što ćete je pogledati pravo u oči. Ako joj pogled nije zamućen, navalite. Zubatac se, kao i sve ribe, kupa tri puta: u moru, u ulju i u vinu. Ovog ćete okupati i u slatkoj vodi. Ribu kupate, zatim sušite frotirom ili običnom kuhinjskom krpom i solite. Kada osolite, napravite pauzu koliko da bacite pogled na sportsku stranu u novinama".

RECEPT:
Ribu uvaljate u brašno i dobro je utapkajte dlanovima, kao da aplaudirate, pa je stavite u vatrostalnu posudu podmazanu masnoćom. Prelijte je rastopljenim puterom (oko 80 grama) i stavite u zagrijanu rernu.

Pecite sve dok ne dobije rumenu boju. Rumenilo je, inače, znak zdravlja.

Zubatac vadite iz rerne, prelijte kiselom pavlakom (dvije čaše), poklopite, smanjite temperaturu rerne i vratite ribu da se peče na tihoj vatri još desetak minuta.

Zubatac, ovako pripremljen, služi se topao sa salatom.

Jedan "zubonja" od jednog kilograma izdašan je i dovoljan za četiri osobe, jer ćete poslužiti i salatu od krompira i celera, a nije zanemarljiva ni zelena salata sa bijelim lukom.

Poslije ručka, umjesto u pučinu, gledate u nebo i govorite sebi: "Gledaj u nebo...". Pije se vino, ali bez preTERANivanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop