• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ližite polako

Paklene su temperature, a osim hladnih napitaka na plus 35 stepeni dobro ide i sladoled. Ali da li znate da jedete sladoled na pravi način?

 Ližite polako Izvor: MONDO

Ukoliko ledenu poslasticu jedete brzo i halapljivo, može vas zaboljeti stomak ili glava. Da ne biste dobili migrenu sladoled je potrebno jesti polako, vrhom jezika, jer na taj način mozak sporije dobija informaciju o hladnoći slatkiša u kornetu i onda nema glavobolje.

Može vam biti muka i ako pojedete pokvaren sladoled, stoga koliko god primamljivo izgledao u frižiderima i vitrinama, obratite pažnju gdje ga kupujete. Nije vrijedno zbog par trenutaka užitka provesti ljeto u krevetu.

Sladoledi koji su industrijski i lijepo upakovani, a nalaze se u frižiderima i čuvaju se na pravi način su sigurni, treba biti na oprezu kod sladoleda koji se prodaju iz vitrina koje su otvorene i nalaze se na suncu.

Jaja, mlijeko i druge namirnice od kojih se pravi sladoled su podložne brzom kvarenju, a ne može se prepoznati od oka da li je sladoled u redu ili nije, zato budite na oprezu.

Na plus 35 stepeni osvježite se uz omiljenu aromu sladoleda, ližite polako i obratite pažnju gdje ga kupujete.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop