Paklene su temperature, a osim hladnih napitaka na plus 35 stepeni dobro ide i sladoled. Ali da li znate da jedete sladoled na pravi način?
Ukoliko ledenu poslasticu jedete brzo i halapljivo, može vas zaboljeti stomak ili glava. Da ne biste dobili migrenu sladoled je potrebno jesti polako, vrhom jezika, jer na taj način mozak sporije dobija informaciju o hladnoći slatkiša u kornetu i onda nema glavobolje.
Može vam biti muka i ako pojedete pokvaren sladoled, stoga koliko god primamljivo izgledao u frižiderima i vitrinama, obratite pažnju gdje ga kupujete. Nije vrijedno zbog par trenutaka užitka provesti ljeto u krevetu.
Sladoledi koji su industrijski i lijepo upakovani, a nalaze se u frižiderima i čuvaju se na pravi način su sigurni, treba biti na oprezu kod sladoleda koji se prodaju iz vitrina koje su otvorene i nalaze se na suncu.
Jaja, mlijeko i druge namirnice od kojih se pravi sladoled su podložne brzom kvarenju, a ne može se prepoznati od oka da li je sladoled u redu ili nije, zato budite na oprezu.
Na plus 35 stepeni osvježite se uz omiljenu aromu sladoleda, ližite polako i obratite pažnju gdje ga kupujete.
(MONDO)