Da li biste se odvažili da probate sladoled od ribe, slanine ili možda "vijagre"?
![Sladoledi za hrabre i radoznale Sladoledi za hrabre i radoznale](https://static.mondo.ba/Picture/8766/png/za-vesti.png)
Riblji sladoled od mastila
Ne, to nije ledeni crni rižoto, već sladoled koji je napravljen uz dodatak maslina od sipe. Ovaj sladoled "stiže" iz Japana gdje je veoma popularan.
Njam, njam, slaninasto!
Iz Amerike, naravno, stiže nešto masniji ukus koji nudi sasvim novo iskustvo u "sladolediranju". Ako volite slaninicu, možda vam se ovaj sladoled dopadne.
"Vijagra" sladoled
Ovaj sladoled neće vam mnogo pomoći u spavaćoj sobi, ali ne može da škodi, jer sadrži prirodne stimulanse - ginko, guaranu i zeleni apsint. "Stimulišući" sladoled možete da probate ako vas put navede u London, uz napomene da morate biti punoljetni i da ne smijete smazati više od jednog sladoleda dnevno.
Sladoled od jetre
Francuzi staju rame uz rame ostalim državama kada je riječ o čudnim ukusima sladoleda. U oštru "konkurenciju" ulaze nudeći sladoled od jetre.
Ledene iznutrice
U mnogim zemljama pravi hit je sladoled od ovčijih iznutrica koje se čiste, melju i obrađuju radi daljeg formiranja u pravu ljetnu poslasticu. Kakav je ukus još uvijek ne znamo, ali nismo baš sigurni da bismo uopšte željeli to da saznamo…
Majčino mlijeko je najbolja hrana
Hm… Da, majčino mlijeko je najzdravije za ishranu bebe, ali da li je idealno rješenje za ukus sladoleda? U Velikoj Britaniji smatraju da jeste i svima preporučuju ovu "zdravu poslasticu".
Pogledajte ostale neobične ukuse sladoleda i otkrijte nam da li biste bili dovoljno hrabri i radoznali da ih probate.
(MONDO)