Francuski vinar "preselio" svoj vinski podrum u morske dubine prije pet godina očekujući vrhunski ukus rajskog pića.
Frenk Laberi, iskusni vinar iz jedne ugledne francuske vinarije, odustao je od uobičajenog čuvanja vina i stvorio posebnu vinsku priču.
Neobični Laberi odlučio je da "baci" u more deset hiljada boca vina koje je napravio u svom podrumu. Umjesto u tamu podrumskih prostorija, Frenk je vino "smjestio" pet metara ispod površine mora u idealne uslove za čuvanje vinskih boca - bez kiseionika, uz adekvatnu temperaturu vode i izostanak sunčeve svjetlosti.
Vino je pet godina "kuliralo" u morskim dubinama i oduševilo degustatore vrhunskim ukusom.
Zahvaljujući ovim rezultatom, Laberi je u saradnji sa svjetskim proizvođačima vina krenuo u prave morske pohode i uskoro će omogućiti ljubiteljima vina da čuvaju omiljeno piće pod vodom ili da isprobaju nove ukuse koje će brojne vinarije čuvati u moru.
Naime, u planu je otvaranje podvodnog podruma koji nudi idealne uslove za čuvanje vina i neobično iskustvo za sve zaljubljenike u ovo piće.
(MONDO)