• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže "smaragdna" 2013.

Živa, bujna, raskošna boja elegancije i ljepote koja donosi osjećaj ravnoteže i harmonije, smaragdna će 2013. godine biti nijansa u trendu.

 Stiže "smaragdna" 2013.  Izvor: MONDO

Pantone institut za boje procjenjuje da će hit nijansa iduće godine biti "smaragdna nijansa zelene".

Živa i raskošna, boja elegancije i ljepote koja donosi osjećaj ravnoteže i harmonije, smaragdna će 2013. godine biti nijansa u trendu.

Prva asocijacija je, naravno, smaragd, plemeniti kamen, oličenje sofisticiranosti i luksuza. Od davnina je ova boja u mnogim kulturama simbol ljepote i novog života, rasta, obnavljanja i napretka.

"Zelena je najzastupljenija boja u prirodi, i naše oko ovu boju vidi češće nego ijednu drugu u spektru", kaže Leatris Ajzeman, izvršna direktorka Pantone instituta za boje.

"Otkako je svijeta i vijeka smaragd fascinira ljude svojom nijansom i prelamanjem svjetla. Ova boja donijeće osjećaj čistoće i smirenosti, inspirišući obnavljanje i podmlađivanje, upravo ono što nam je u današnje vrijeme potrebno. Ovaj moćan i univerzalno privlačan ton lako će naći primjenu i u modi i u oblasti unutrašnje dekoracije", poručuju iz Pantone instituta za boje.

Ako niste navikli da nosite jarke boje, pokušajte sa detaljima. Možda i vas ponese "smaragdni talas" dobrog raspoloženja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop