Jela spremljena po Džejmijevim receptima su ukusna, lijepa na oko i... uglavnom spadaju u kategoriju "kalorijskih bombi".
Jela koja priprema britanski kuvar Džejmi Oliver su kaloričnija od industrijski pripremljenih (gotovih) jela, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u "Britanskom medicinskom žurnalu".
Grupa istraživača sa Univerziteta u Njukastlu je uporedila nutritivnu vrijednost 100 industrijskih jela sa 100 jela iz pet knjiga sa najpopularnijim Oliverovim receptima.
Analiza je pokazala da su Oliverovi obroci 22 odsto kaloričniji, kao i da sadrže dva puta više masnoće i 35 odsto više zasićenih masti, objavljeno je na veb sajtu "Rue89".
Oliver, koji je inače veliki borac protiv gojaznosti, prije svega među djecom, već je reagovao, tako da je sada u njegovoj najnovijoj knjizi recepata "15 minuta hrono" prikazana kalorijska vrijednost svakog jela.
On je, između ostalog, saopštio da će objaviti na svom veb sajtu informacije vezane za nutritivnu vrijednost recepata koji se tamo nalaze.
(Tanjug)