U francuskom Mekdonaldsu - francuski specijaliteti.
Restorani američkog lanca brze hrane "Mekdonalds" u Francuskoj uvođenjem bageta i francuskih sireva u ponudu, riješili su da se više prilagode ukusu lokalnog stanovništva, i tako povećaju i profit.
"Pokrenuli smo akciju pod nazivom 'Mekdonalds' na francuski način, u pokušaju pronalaženja kompromisa između klasične ponude u ovom tipu restorana i francuske tradicionalne hrane", objasnio je generalni direktor francuskog "Mekdonaldsa", Nafal Trabelsi.
U francuskim restoranima američkog lanca brze hrane, nakon "big meka" najprodavaniji proizvod je "kas-krut", koji je zamijenio klasičan hamburger - za podlogu ima baget, a služi se sa kamemberom.
U okviru iste akcije, u ponudi će od sljedeće nedjelje biti sendviči "komte" sa francuskim kačkavaljem i kozjim sirom, prenio je AFP.
Francuska filijala "Mekdonaldsa" sa 66.000 zaposlenih, ostvarila je 2011. profit od 4,2 milijarde evra.
(Tanjug)