• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompletan ručak sa ukusom kestena

Vjerovali ili ne, od kestena mogu da se naprave i slana jela.

 Kompletan ručak sa ukusom kestena Izvor: MONDO

Donosimo vam recepte za čorbu, ćuretinu i slatku piramidu sa kestenjem, kuvara hotela “Moskva” U Beogradu.

Kesten čorba

Potrebno:

500 gr kestena
300 gr kesten pirea
100 gr crnog luka
50 gr praziluka
100 gr šargarepe
150 gr celera
40 gr maslaca
1 dl slatkog crnog vina
muskatni orah po ukusu
so, biber
neutralna pavlaka

Skuvati kesten i potom ga oljuštiti. Na puteru propržiti povrće sječeno na kockice (luk, praziluk, šargarepu i celer). Dodati kesten, kesten pire i naliti vodom. Sve to staviti u blender i izblendirati. Dodati vino i začine. Kada sipate čorbu u tanjir, ukrasite neutralnom pavlakom, a možete, ako želite, ubaciti i kockice zapečenog hljeba.

Ćuretina sa sosom od kestena

Potrebno za jednu porciju rolovane ćuretine:

200 gr ćurećeg filea
50 gr dimljenog sira
30 gr paprika različitih boja
So, biber
Ćureći file se premaže sirom i paprikama i urola. Peče se 15 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.

Potrebno za sos:

300 gr kestena
150 gr kesten pirea
2 kašike putera
60 gr luka
2 dl belog vina
200 ml neutralne pavlake
So i biber

Priprema:

Skuvati kesten i oljuštiti. Na puteru propržitisitno iseckani crni luk, dodati kesten i naliti belim venom. Kratko dinstati i dodati kesten pire, pavlaku, so i biber. Izblendirati. Preliti preko mesa i ukrasiti, po želji, celim kestenom.

Kesten kolač

Potrebno:

3 jaja
75 gr šećera
60 gr brašna
20 gr kakaa
0,5l slatke pavlake
150 gr šećera
0,5 kg kesten pirea

Priprema:

Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca i blago promiješati, u umućenu masu dodati brašno i kakao, pa ispeći koru - pet minuta na temperaturi od 180 stepeni Celzijusovih. Zatim se kora urola, a dobijeni rolat iseče na kriške, koje će poslužiti kao "građenje" piramide.

Umutiti 400 ml slatke pavlake sa 150 gr šećera, a zatim dodati kesten pire. Poređajte kriške rolata na tacnu za kolače, tanko premažite filom, zatim poređajte još jedan red, a preko stavite sav fil. Ostatak slatke pavlake (100 ml) umutiti i njime ukrasiti kolač. Ostaviti da se ohladi.

VIDEO

(Marija Atanaskov, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop