• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Staroplaninska kajgana

Pravi se brzo, a jede još brže! Idealan doručak prije nego što izletite na ski-stazu.

 Staroplaninska kajgana Izvor: MONDO

Kada odete na skijanje, doručak je najvažniji obrok. U hotelu "Falkenštajner" na Staroj planini, ne morate da brinete o tome - izbor je odličan.

Međutim, jedno jelo nam se posebno dopalo i zamolili smo kuvara za recept.

"Staroplaninska kajgana se lako i brzo pravi, a 'drži'... pa, skoro do ručka ako je kombinujete uz domaći sir po kojem je Stara planina takođe poznata", rekao nam je jedan od kuvara u hotelu.

Potrebno:

- Tegla ajvara.

- Četiri do pet jaja.

- Malo ulja (suncokretovog, maslinovog za prženje, ili ulja od koštice grožđa).

Priprema:

U dublju šerpu sipajte ajvar i dodajte kašiku, dve ulja. Dinstajte na "tihoj vatri". Kada masa bude kompaktna, dodajte umućena jaja. Dinstajte još nekoliko minuta, takođe na srednjoj temperaturi.

"Služi se toplo, a odlično se slaže uz prženice, ali i kobasice. Spada u toplo predjelo, a mi ga u hotelu služimo za doručak jer je hranljivo, a 'lagano', odlično za skijaše. Djeca takođe vole ovo jelo, što nam je naročito bitno, jer će cijeli dan provesti na snijegu", kaže kuvar.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop