Voliš čokoladu? Ovo je pravi recept za tebe!
Potrebno (za četiri tijesta prečnika 20 cm):
- 300 g oštrog bijelog brašna, uz mali dodatak za posipanje
- Kašičica kvasca.
- 1 i po kašičica sol.
- Kašičica cimeta.
- 175 ml mlake vode.
- Kašičica maslinovog ulja.
Potrebno za čokoladni nadjev:
- 300 ml pudinga od vanile.
- 60 g mliječne čokolade.
- 60 g crne čokolade
- 100 g pločica (mrvica) od bijele i crne čokolade
- Šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).
Priprema:
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podijeliti ga na četiri dijela i svaki dio razvući da podloga za picu bude što tanja. Premazati tijesto pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.
(MONDO, Foto: maliiv.blogspot.com)