• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolač sa ostacima od Badnje večeri

Suvo voće, orasi, bademi... koje smo grickali za Badnje veče, mogu da se iskoriste za ukusan kolač. Evo recepta.

 Kolač sa ostacima od Badnje večeri Izvor: MONDO

Potrebno:

- 450 g brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 100 g šećera

- 1 vanil šećer

- Malo soli

- 1 cijelo jaje

- 3 žumanceta

- 100 g otopljenog margarina

- 250 ml toplog mlijeka

- 50 ml ruma ili nekoliko kapi ekstrata ruma

- 200 g suvog (grožđa, kajsija, brusnice, smokve, banane, ananas...)

- 50 g badema, lješnika, oraha

- Rendana kora jednog limuna

- Malo šećera u prahu

Priprema:

Pomiješati brašno, kvasac, šećer, vanil šećer i malo soli. Napraviti udubljenje i dodati jaje, žumanca, puter i mlijeko. Miješati varjačom. Testo bi trebalo da "odmara" na toplom mjestu oko 30 minuta.

Potom dodati isjeckano suvo voće koje je bilo potopljeno u rumu, kao i koštunjavo voće koje ste ispekli i oljuštili.

Tijestu dodati i izrendanu koru od jednog limuna.

Sve sipati u podmazan pleh i peći skoro sat vremena na temperaturi od 180 stepeni Celzijusovih.

Tijesto možete peći i u malim kalupima za mafine.

Prije služenja pospite prah šećerom.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop