• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šećer opasan kao alkohol i duvan!

Šećer je jednako opasan kao alkohol i duvan, tvrde eksperti u Britaniji.

Oni insistiraju da se šećer u hrani mora smanjiti za 30 odsto u sklopu borbe protiv gojaznosti.

Naučnici i ljekari u projektu "Akcija u vezi sa šećerom" kažu da postepeno smanjivanje količine šećera u gotovim jelima, cerealijama, slatkišima i bezalkoholnim pićima javnost neće primjetiti, ali će se osjetiti u ukupnom smanjenju kalorija.

Oni vjeruju da će smanjenje od 20 do 30 odsto šećera vremenom smanjiti unos kalorija za oko 100 kalorija dnevno, prenijeli su danas britanski listovi "Telegraf" i "Gardijan".

Eksperti i ljekari tvrde da su marketinški trikovi smanjivanja kalorija neefikasni i da je sada na industriji da postepeno smanji nivo šećera. Naučnici kao primjer izdvajaju konzervu "koka-kole" od 0,33 litra koja sadrži devet čajnih kašičica šećera.

Iz ove kompanije je ranije rečeno da su u nekim svojim pićima smanjili nivo šećera.

(Srna, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop