• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se peče prase

Ukoliko ste praseće pečenje preskočili za prethodne praznike, ispecite prase za proslavu Srpske nove godine.

Računajte da na jednu osobu ide od 250 do 400 g mesa, zavisi koliko su ukućani i gosti "ješni".

Dva do tri sata prije pečenja prase treba dobro posoliti. Neposredno prije stavljanja u rernu skinuti suvišnu so. Ukoliko volite reš kožicu namažite meso crnim vinom prije stavljanja u rernu, ali i jednom tokom pečenja.

Tokom pečenja povremeno okrećite prase.

Prase "voli" alkohol, pa ga neki zaliju i pivom, a pola sata prije nego što ga izvade iz rerne preliju ga konjakom.

Preporučuje se da u pleh za pečenje stavite rešetku tako da meso ne leži u masnoći. Tako će para proći sa svih strana, a meso će biti meko i sočno.

MONDO Vam želi srećnu Novu godinu i da vam pečenje bude - "prste da poližeš"!

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop