• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasol nije samo protiv mamurluka

Svi znamo da je rasol iz kiselog kupusa odličan protiv mamurluka. Međutim, zbog vitamina C nutricionisti preporučuju da se koristi za supe ili čorbe.

Čorba od rasola i praziluka

Potrebno:

- Litar rasola

- Litar vode

- Dvije suve paprike

- 300 grama praziluka

- 300 grama kiselog kupusa

- Četiri kašike kukuruznog brašna

- Malo ulja

Priprema:

U dublji lonac sipati rasol i vodu. Ostaviti da provri. Na tiganju propržiti sitno isjeckan praziluk i kupus, na kraju dodati kukuruzno brašno. Sve to sipati u proključali rasol i pustiti još malo da prokuva. Služiti toplo.

Supa od rasola i junetine

Potrebno:

- 1,5 litara rasola

- Kilogram junetine

- Dvije glavice crnog luka

- Kašika brašna

- Šoljica kisele pavlake

- Tri jajeta

- Kašika ulja

- Kašičica tucane slatke ili ljute paprike

- So i biber po ukusu

Priprema:

Isjeckajte junetinu i kuvajte u rasolu dok ne omekša. Sitno sjeckani luk propržite na ulju, dodajte mu brašno i tucanu papriku. Dobijenu zapršku sipajte u mesom sa rasolom, dodajte so i biber po ukusu i kuvajte oko deset minuta.

U činiji umutite jaja i pavlaku, dodajte čorbi i služite toplo.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop