Garlik bred ili hljeb sa bijelim lukom, je odličan prilog uz salate, meso, ali i kao "grickalica" uz vino. Glumica Gvinet Paltrou je dala svoj recept.
Potrebno za četiri osobe:
- Jedan baget
- 100 g putera
- 4 čena bijelog luka
- Kašika sjeckanog peršuna
- 100 g parmezana
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ugrijte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. Puter ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Baget isjecite na pola, po dužini. Svaku stranu namažite puterom i posolite. Bijeli luk izgnječite i njime "premažite" obe polutke bageta.
Sastavite baget, uvijte ga u foliju i stavite u rernu na 10 minuta.
Kada ga izvadite, otvorite ga ponovo i svaku polovinu pospite parmezanom, peršunom i biberom. Vratite ga u rernu bez folije, na minut, dva.
Baget isjecite na deblje kriške i služite toplo.
Gvinet Paltrou kaže da se ovo jelo pravi za 15 minuta, a da ga njen suprug Kris Martin i djeca Epl i Mouzis, obožavaju.
(MONDO, foto: Guliver/Getty/Thinstock)