• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne bacajte banane kada pocrne

Autor mondo.rs

Sigurno prilikom kupovine banana birate one čisto žute, bez tamnih mrlja? To ima smisla samo ako ih nećete pojesti za dan dva.

Kada je banana potpuno zrela ona stvara supstancu TNF (Tumor Necrosis Factor) koja je jača njen imunitet. Zato naučnici kažu da je banana sa crnim mrljama zdravija. Takođe, tada su najlakše za varenje je se skrob većinom pretvorio u šećer.

Dakle, uživajte u "muzgavim" bananama, a možete da napravite i ledeni milkšejk.

Potrebno za jednu osobu:

- Jedna zrela banana

- Šoljica sladoleda po ukusu (vanila, čokolada...)

- Šolja hladnog mleka

- Šećer po potrebi

Priprema:

Bananu oljuštite, izgnječite i mutite mikserom ili žicom dok ne dobijete glatku masu. Dodajte sladoled i nastavite da mutite - pazite da ne ostanu grudvice. Zatim sipajte mleko i šećer, a sve možete da prespete u šejker ili teglicu sa poklopcem u kojoj ćete nastaviti mućkanje dok ne dobijete penasti napitak.

Dodajte nekoliko kockica leda i poslužite odmah.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop