Kada vidite Fenrir No. 26, možda biste pomislili da je to neki parfem, ali ne - zapravo je pivo koje se dobija dimljenjem ovčije balege, a pravi ga pivara Borg sa Islanda.
"Sve to zvuči čudno, ali zapravo nije toliko. Prošle nedelje Brew Dogs pokušali su da naprave najskuplje pivo na svetu, koristeći kopi luvak, što su zapravo zrna kafe dobijena iz izmeta divljeg civeta (vrsta mačke)", rekao je Dejv Tolefsen iz udruženja Beer Guy.
Da se vratimo na pivo napravljeno dimljenjem ovčijeg izmeta - kako se ono pravi?
Slad koji se koristi za obično pivo stavlja se u posebnu komoru, dok se na vatru ispod komore stavlja ovčiji izmet. Dimljenje traje nekoliko sati, a Jon Björnsson iz pivare Borg kaže da "pivo ima lagan miris i ukus hmelja, pojačan… pa znate već, dimljenim ovčijim izmetom".
Šta mislite o ovakvom mešanju sastojaka?