• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verovali ili ne: Pivo od dimljenog ovčijeg izmeta

Autor mondo.rs

Kada vidite Fenrir No. 26, možda biste pomislili da je to neki parfem, ali ne - zapravo je pivo koje se dobija dimljenjem ovčije balege, a pravi ga pivara Borg sa Islanda.

Ovo neobično pivo za fermentaciju koristi slad dimljen ovčijom balegom, a iz kluba ljubitelja piva N.C. Beer Guys kažu da ovaj alkoholni napitak uopšte nije toliko neobičan.

"Sve to zvuči čudno, ali zapravo nije toliko. Prošle nedelje Brew Dogs pokušali su da naprave najskuplje pivo na svetu, koristeći kopi luvak, što su zapravo zrna kafe dobijena iz izmeta divljeg civeta (vrsta mačke)", rekao je Dejv Tolefsen iz udruženja Beer Guy.

Da se vratimo na pivo napravljeno dimljenjem ovčijeg izmeta - kako se ono pravi?

Slad koji se koristi za obično pivo stavlja se u posebnu komoru, dok se na vatru ispod komore stavlja ovčiji izmet. Dimljenje traje nekoliko sati, a Jon Björnsson iz pivare Borg kaže da "pivo ima lagan miris i ukus hmelja, pojačan… pa znate već, dimljenim ovčijim izmetom".

Šta mislite o ovakvom mešanju sastojaka?


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop