Zvanično najbolji pica-masjtor na svetu inspirisan, verovali ili ne, Nindža kornjačama napravio je ovo čudo od pice.
Ova "super sir" pica je prošla kroz šest raličitih faza, dok nije dosegla svoj zenit u vidu 99 vrsta sira.
Ako se pitate kako mu je to palo na pamet, evo o čemu se radi: ova pica je nastala u čast Nindža kornjača, tačnije Mikelanđela, čiji je Džoni veliki fan.
Kako se pravi? Džoni prvo pravi specijalni sos, topeći 94 vrste sira, a zatim hladi smesu, dok se ne formira ujednačen "multisir". Testo za picu zatim se namaže tankim slojem paste, i peče oko 45 minuta. Pre serviranja, pica se posipa svežim sirevima, kada se dodaju fior di late, mocarela, kozji sir, rikota i raspadura.
"Jednog jutra sam se probudio, i znao sam da moram to da napravim", komentariše Džoni svoj jedinstveni recept.
Šta kažu oni koji su je probali?
"Fantastično" Di Frančesko je napravio picu iznenađujuće izbalansiranog ukusa, posle koje se nećete osećati 'pretovareno', kao što biste možda očekivali, s obzirom na to da ste upravo pojeli nešto što sadrži 99 vrsta sira", kaže bloger australijskog izdanja "Gardijana".