• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Gvinet Paltrou kuva tokom praznika

Autor mondo.rs

Ovaj recept Gvinet Paltrou je odličan uoči i nakon prazničnih dana, kada preteramo sa jelom i pićem.

Ona ima 42 godine i voli da se hrani zdravo, mada je pre nekoliko dana izjavila kako su za savršeno opuštanje nekada neophodni pica, cigareta i martini ili čaša crnog vina.

"Kada rešim da se 'očistim' od nezdrave hrane, uglavnom jedem barenu ribu i povrće", kaže glumica koja je objavila kuvar za vegetarijance. 

p
Izvor: YouTube
Glumica kaže da obožava praznike, najviše joj prija kada je društvu ljudi koje voli i da joj je to bitnije od mesta na kojem je, da li je u gradu ili na selu. "Pokloni su iznenađenje i umem dobro da ih krijem", kaže glumica i dodaje da ne spada u one koji donese novogodišnje odluke, već se trudi da svaki dan tokom godine bude ono što želi.

"Osećam se loše ako nešto obećam sebi, a to onda ne ispunim."

Što se ishrane tiče, kaže da nije teško hraniti se zdravo, samo treba malo da razmišljamo: "Nemojte jesti stihijski i prvo što vam je pri ruci", kaže Gvinet i daje recept za supu od pečene šargarepe.

Sastojci:
- 6 do 8 šargarepa srednje veličine, očišćene i iseckane na kockice
- 6 šolja pileće supe (od supe u kocki)
- komad đumbira, oljuštenog
- manja glavica sitno iseckanog crnog luka
- dva cela čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu

Priprema:

Pola količine šargarepe stavite u pleh, posolite i pobiberite, poprskajte maslinovim uljem i pecite na najjačoj temperaturi oko 20 minuta.

Za to vreme, u dubljoj šerpi, đumbir kuvajte u supi dok ne provri, dodajte luk i smanjite vatru. Neka krčka dok luk ne omekša. Dodajte preostalu količinu šargarepe i kuvajte još pet minuta dok povrće blago ne omekša, ali nikako skroz. Sve sipajte u blender, dodajte i pečenu šargarepu, so, biber, ulje i sve izmiksajte dok ne dobijete glatku čorbu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop