Ovaj recept Gvinet Paltrou je odličan uoči i nakon prazničnih dana, kada preteramo sa jelom i pićem.
"Kada rešim da se 'očistim' od nezdrave hrane, uglavnom jedem barenu ribu i povrće", kaže glumica koja je objavila kuvar za vegetarijance.
"Osećam se loše ako nešto obećam sebi, a to onda ne ispunim."
Što se ishrane tiče, kaže da nije teško hraniti se zdravo, samo treba malo da razmišljamo: "Nemojte jesti stihijski i prvo što vam je pri ruci", kaže Gvinet i daje recept za supu od pečene šargarepe.
Sastojci:
- 6 do 8 šargarepa srednje veličine, očišćene i iseckane na kockice
- 6 šolja pileće supe (od supe u kocki)
- komad đumbira, oljuštenog
- manja glavica sitno iseckanog crnog luka
- dva cela čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pola količine šargarepe stavite u pleh, posolite i pobiberite, poprskajte maslinovim uljem i pecite na najjačoj temperaturi oko 20 minuta.
Za to vreme, u dubljoj šerpi, đumbir kuvajte u supi dok ne provri, dodajte luk i smanjite vatru. Neka krčka dok luk ne omekša. Dodajte preostalu količinu šargarepe i kuvajte još pet minuta dok povrće blago ne omekša, ali nikako skroz. Sve sipajte u blender, dodajte i pečenu šargarepu, so, biber, ulje i sve izmiksajte dok ne dobijete glatku čorbu.