Evo jednostavnog recepta za pravi zimski slatkiš!
jedna veća oljuštena i izrendana greni smit jabuka pola kafene kašičice cimeta u prahu biljno ulje, za prženje puding od vanile, za služenje Za testo: 60 grama putera dve trećine veće šolje brašna tri lagano umućena jaja Za šećer sa cimetom: pola šolje šećera kafena kašičica cimeta Priprema Prvi korak: Pomešajte šećer i cimet u činiji. Drugi korak: Napravite testo. U šerpu sipajte dve tećine šolje vode i dodajte puter, a zatim zagrevajte na laganoj vatri, mešajući tri do četiri minuta, ili dok se puter ne istopi, a smesa se približi tački ključanja. Treći korak: Smanjite vatru. Dodajte brašno, i mešajte dva do tri minuta, dok smesa ne počne da se odvaja od šerpe. Sklonite sa šporeta i ostavite oko pet minuta, da se prohladi. Četvrti korak: Dodajte prethodno lako umućena jaja i mešajte drvenom varjačom, dok se smesa dobro ne sjedini, a zatim dodajte izrendanu jabuku i ostatak cimeta i dobro promešajte. Peti korak: U dubokom tiganju zagrevajte biljno ulje do temperature za prženje. Zatim supenom kašikom vadite testo i pržite dva, tri minuta sa svake strane, dok lepo ne porumeni. Vadite na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće, a zatim pospite krofne šećerom sa cimetom. Servirajte toplo, samo ili uz kombinaciju sa pudingom ili kremom od vanile.