• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crni rižoto

Autor mondo.rs

Ako su vam dosadili tmurni zimski dani, napravite ovo morsko jelo. Recept je, samo za čitaoce MONDO portala, dao grčki kuvar - Emanuil Pitaras.

 Crni rižoto  Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Potrebno za šest osoba:

- Dve veće sipe
- Dve g
lavice crnog luka
- Dva č
ena belog luka
- Dve čaše belog vina
- Supa od povrća u kockici
- Čaša mastila sipe
- So i biber po ukusu
- Dve šolje pirinča

Priprema:

Propržiti na ulju sipe iseckane na krupnije komade, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Kad porumene, dodati pirinač i vino. Nakon desetak minuta dodati kockicu supe, a kada se skroz rastopi, i mastilo. Nekoliko minuta kuvati poklopljeno, a zatim skloniti poklopac i kuvati dok sipa i pirinač ne omekšaju, ali ne skroz.

"Sipa ne bi trebalo da bude kao guma, a pirinač nikako ne sme da se prekuva i postane lepljiv, već mora svako zrno jasno da se vidi", savetuje kuvar Emanuil Pitaras i objašnjava da se ovo jelo posoli i pobiberi neposredno pre nego što se skloni sa vatre, a služi se toplo, odmah nakon što mu se doda nekoliko kockica putera.

"Najbolje ide uz crno vino", savetuje Pitaras i dodaje:

"Καλη σας ορεξη"!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop