Postoje neka nepisana pravila: žene izlaze prve iz lifta, starijima treba ustupiti mesto za sedenje u gradskom prevozu, nemojte jesti sardine u kancelariji... i ne samo sardine!
Određene namirnicese ne jeduupauzi za ručak, čak i ako ste izašli iz kancelarije. Bez obzira na to kolikosu ukusni ćevapi sa lukom ili kiseli kupus u obližnjoj kafanici, time se častite nakon radnog vremena. Vaše kolege nisu plaćene da na osnovu mirisa koji širiti oko sebe posle pauze, odmah mogu da pogode šta ste jeli za ručak! Sardine, tunjevina... ne samo u konzervi: Ovo su namirnice čiji miris često ne možete da uklonite ni žvakaćom gumom, niti sapunom i toplom vodom sa vaših ruku. Deset s lukom, "pljeska"... možda vam već ide voda na usta, ali vaše kolege neće biti podjedanko oduševljene kada se vratite na posao. Žvaka ne pomaže, ne računajte na to. Hot-dog i kobasice sa senfom ili kečapom su dobro rešenje da na brzinu ubacite malo proteina u sebe, ali te mesne prerađevine su prepune belog i crnog luka, bibera, začina i aditiva koji "ostavljaju trag"... Čorbice i supice nisu za poslovni ručak, ne samo što u tanjir može da vam upadne kravata, već zato što se u njih stavljaju pojačivači ukusa koji kada želudac počne da razgrađuje uzrokuju neprijatan zadah. Barena jaja nutricionisti preporučuju jer su odličan izvor proteina, dugo se vare i tako produžavaju osećaj sitosti. Međutim... rizikujete sa smrduckate na sumpor. Burek i pite sa mesom, ali i pečurkama i kupusom, nikako nemojte jesti tokom pauze za ručak - puni su belog luka. Ako već želite toplo i masno testo, neka bude sa sirom ili prazno. Uh, sarmice... biće "uh" i drugima kada se vratite u kancelariju - ne samo što ćete se osećati na luk, već i kuvani kupus nema baš miris parfema. Isto važi i za gulaše i slična "jaka" kuvana jela.