• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovani kroketi od tunjevine

Autor mondo.rs

Evo kako da na brzaka od tunjevine iz konzerve napravite "ozbiljan" ručak.

Potrebno vam je:

tri veća crvena krompira

850 grama tunjevine iz konzerve

tri mlada luka, isečena na tanke kolutove

1 ½ šolja krupno rendanog tvrđeg sira

2 supene kašike mirođije

šolja brašna

1 ¼ prezle

tri lako umućena jaja

½ šolje biljnog ulja

boranija pripremljena na pari, kolutovi limuna i tatar sos za serviranje

Priprema:

Skuvajte krompir i izgnječite ga skoro kao za pire.

Dodajte tunjevinu iz konzerve, kolutiće mladog luka, rendani sir i mirođiju. Dodajte soli i bibera po ukusu. Promešajte dok se smesa ne ujednači, zatim oblikujte u krokete.

Uvaljajte svaki u jaja, brašno i prezle, a zatim ih slažite u pleh, na papir za pečenje. Kad ispohujete celu količinu, pleh stavite u frižider na otprilike pola sata, da se kroketi malo stegnu.

Zagrejte ulje u većem, dubljem tiganju, a zatim pecite krokete dok lepo ne porumene, oko dva, tri minuta sa svake strane.

Služite sa boranijom pripremljenom na pari, uz tatar sos, dekorisano kriškama limuna.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop