• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za one koji će letovati u Grčkoj...

Autor mondo.rs

Dok čekate dan kada ćete "put pod noge" pa na neku grčku plažu, napravite ova jela i unesite duh leta u poslednje jesenje dane.

SAGANAKI SA ŠKAMPIMA

Potrebno:

- 5  celih škampi  
- 10  očišćenih škampi  
- 2 velike glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 svežih paradajza
- So i biber po ukusu
- prstohvat anisa
- pola kašičice šećera
- kašičica svežeg origana
- kriška feta sir
- čašica uzo rakije

Priprema:

Očistitie luk, sitno ga iseckajte i pržite na maslinovom ulju. Zatim dodajte škampe (i oljuštene i cele) i malo vode. Nakon nekoliko minuta dinstanja, dodajte uzo. Kad provri, dodajte iseckan paradajz, so, biber, šećer i anis.

"Ovo tradicionalno grčko jelo poslužite uz sveže mleveni biber i izdrobljen feta sir. Možete i da zaljutite, ako volite", samo MONDO čitaoce savetuje grčki kuvar Emanuil Pitaras.

On nam je dao još jedan recept koji miriše na more...

HOBOTNICA STIFADO

Potrebno:

- 1 hobotnica
- 4 manjih glavica crnog luka luk
- 2 struka mladog luka (ne mora) 
- 3 čena belog luka
- 4 sveža paradajza
- 3 zvezdice anisa
- So i biber po ukusu
- pola kašičice šećera
- čaša belog vina
- manja glavica komorača

Priprema:

Zagrejte teflonski tiganj i dodajte hobotnicu iseckanu na krupnije komade. Kada promene boju, dodajte belo vino i ostavite hobotnice da se krčkaju dok ne omekšaju.
U međuvremenu, isecite sav luk na sitne kocke, i pržite ga u tiganju na malo maslinovog ulja. Kada luk omekša dodajte hobotnicu, sa sve vinom u kojem se krčkala. Ubacite paradajz isečen na kockice, so, biber, šećer i anis. Pustite da provri, da pusti jedan do dva ključa.

"Ovo jelo se služi na sobnoj temperaturi, uz rendani komorač i vino, naravno. Belo ili crno, samo neka je ono koje vam najviše prija", kaže kuvar Pitaras.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop