Alkohol u prahu sada se i zvanično prodaje u Americi.
Ako ste se zapitali – zašto nam treba alkohol u prahu, Mark ima interesantan odgovor. "Volim da vozim bicikl, kampujem, idem na planinarenje… Nakon nekoliko sati ovakve fizičke aktivnosti, ponekad poželim da se opustim uz čašicu alkohola. Međutim, nikada sa sobom ne nosim alkohol, jer bi me flaše usporile, već samo ponesem malo vode".
Zbog toga mu je palo na pamet da bi bilo super napraviti alkohol u prahu, koji se onda samo pomeša sa vodom.
Nakon nekoliko godina istraživanja, testiranja i pravljenja, njegov proizvod "palkohol" sada je i zvanično odobren za prodaju od strane američkog Biroa za trgovinu duvanom i alkoholom.
Iako je prodaja zvanično odobrena, postoje brige da bi se ovaj prah mogao zloupotrebiti, a Filips upozorava da ga nikako ne treba dodavati hrani "jer na taj način nećete dodati ukus, već samo alkohol".