• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proverite zašto ovaj hleb zovu Fantazija

Autor mondo.rs

Ukusan je i zdrav. Stvarno je zdrav - možete da ga jedete čak i ako ste na dijeti.

Potrebno:

- 2 decilitra ražanog brašna

- decilitar heljdinog brašna

- 4 decilitra integralnog speltino brašna

- 30 grama rastopljenog maslaca

Povezane vesti

- semenke po želji

- 2 kašičice praška za pecivo

- 2 kašike psylliuma ( ljuspice )

- kašičica soli

- 5 decilitara kisele vode

- decilitar obične vode

Postupak:

Izmešati suve sastojke, dodajte rastopljen maslac i na kraju vodu. Mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu masu ( što manje mešanja testa to bolje).

Ostaviti testo da odmara između 20 i 30 minuta. Zatim testo vaditi mokrim rukama , oblikujte veknu i ostavite da odmori oko 10 minuta.

Pre pečenja premažite veknu hladnom vodom.

Pecite 35 do 40 minuta, na 200 stepeni Celzijusovih.

Napomena: ako vam smesa ostane žitka, nemojte oblikovati veknu već stavite na pek papir pa u kalup. Različita brašna, različito upijaju vodu, pa stavite manje vode.

Recept preuzet sa sajta "Hrono kuhinja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop