• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napraviš sad, jedeš za godinu dana!

Autor mondo.rs

Medenjaci mogu dugo da ostanu sveži, ako znate pravi recept.

 Napraviš sad, jedeš za godinu dana! Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Potrebno:

- Kilogram ražanog brašna

- 700 grama meda od ružinih latica (ali može i neki drugi, koji volite)

- Dve čajne kašičice sode bikrabone

- Dve kašičice mlevenog karanfilića

- Kašičica mlevenog cimeta

- Prstohvat mlevenog crnog bibera

- Pola kašičice sušenog i samlevenog đumbira

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Priprema:

"Mesite testo sat, sat i po, i odmah pravite oblike po želji, bez obzira na to što su naše bake ostavljale testo da odmori. Ja sam puno eksperimentisala i shvatila sam da je ovako najbolje. Za oblike možete da koristit modle ili šakama pravite kuglice koje ćete dlanovima malo spljoštiti", objasnila nam je gospođa Lila Pantjar iz Centra DUO (Domaći i umetnički zanati) Škofja Loka, u Sloveniji.

Ona kaže da su medenjaci mogo bolji ako se ne peku na aluminijumskoj foliji, već na plehu premazanom kokosovim uljem, ali može i suncokretovim. "NIje dobar ni papir za pečenje", kaže Lila i dodaje:

"Pecite na 150 stepeni Celzijusovih, najduže 20 minuta, tako što ćete ispod pleha u kojem su medenjaci, staviti drugu dublju posudu punu vode.

Još vruće prelijte mešavinom vode i meda (u čaši vode razmutite dve kašike meda), tako će vam medenjaci ostati sveži i do godinu dana, ako ih budete čuvali na hladnom i u zatvorenoj ambalaži".

Prijatno!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop