• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukloniš buđ i pojedeš - da li je to ok?

Autor mondo.rs

Žao vam je da bacite hleb ili onaj divni sir, jer se na korici pojavilo malo buđi? Evo šta treba da uradite.

  Kada na hlebu ili siru, na primer, primetite zelenu plesn, nemojte se tešiti da je to samo na površini.

Namirnica ne postaje bezbedna za konzumiranje nakon što ste je očistili od buđi, upozorava agronom Nadin Šav.

"Ako ste mislili da je dovoljno da samo taj deo sklonite i da nastavite sa jelom, grešite. Većina takve plesni je bezopasna, ali nisu sve i zato ne treba rizikovati. Ima ih i koje sadrže mikotoksine, otrovnu supstancu koja može da izazove alergiju ili neke respiratorne probleme", kaže za "Healthy and natural life" Nadin.

Da biste sprečili pojavu buđi na hrani, držite je u frižideru, čak i hleb tokom ovih vrelih dana, obavezno pokrijte jelo folijom ili ga ostavite u staklenoj kutiji sa poklopcem. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop