• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Placenta: Kardašijan se oblizuje, a druge mame...

Autor mondo.rs

Mnoge novopečene mame žele da pojedu posteljicu nakon porođaja, jer veruju da im poboljšava zdravlje, a neke od njih su podelile svoja iskustva.

Kim Kardašijan je to uradila nakon oba porođaja, ali i mnoge druge mame uveliko praktikuju konzumiranje posteljice.

Iako ne postoji naučni dokaz da placenta na bilo koji način povoljno deluje na ljudsko zdravlje, neke mame koje su to jele tvrde da im pomaže kod postporođajne depresije, promena raspoloženja i dojenja.

Većina žena koje se odluče na ovaj korak, placentu konzumiraju u vidu kapsula (pretvori se u prah i stavi u pilulu), što ne eliminiše sam ukus, a evo šta mame kažu da se dešava kada se pojede posteljica:

"Pojela sam placentu sirovu tako što sam je stavljala u voćne šejkove. Tekstura nije bila ništa drugačija od bilo kog drugog hladnog šejka koji biste naručili u kafiću ili napravili sami. Što se ukusa tiče, možda bih mogla da kažem da podseća na gvožđe", rekla je Krista za  (30).

Druga mama nije tako dobro prošla...

"Placentu sam stavila u kapsule, što u teoriji znači da ne bi trebalo da osetim nikakav ukus. Nažalost, imam intenzivnu fobiju od gušenja i gutanja pilula. Zato sam svaki put kada bih uzimala jednu pilulu placente, morala da je otvorim i pospem prah po hrani, pa onda pojedem. Jela sam placentu u jogurtu, sladoledu i pireu. Priznajem da je ukus isprva bio takav da sam želela da povratim, ali mislim da je to zbog toga što sam znala šta jedem. Ukus je bio nekako 'krvav' ili kao da imam metalni novčić u ustima. Nakon nekog vremena sam se navikla", priznala je Loren (31).

Dominika koja ima 32 godine je imala pomoć muža, što je učinilo njeno konzumiranje posteljicu divno:

"Na početku bih naglasila da ja uopšte ne jedem meso, niti bilo šta životinjskog porekla, ali moj dragi je isekao placentu na komadiće i stavio u blender zajedno sa jagodama, kako bi mi napravio šejk, pa nisam osetila ništa neukusno! Ovo sam uradila nakon rođenja oba moja deteta. Ukoliko malo odložite presecanje pupčane vrpce, placenta ne bude toliko sočna: nema krvi ili nekog drugog ukusa koji može da poremeti sve. Razmišljala sam kako nemam ništa da izgubim i da to nije neka velika stvar ukoliko se pomeša sa nečim ukusnim - u suprotnom ne bih mogla da je pojedem".

Druge mame su uglavnom radile istu stvar - pravile šejkove ili mešale placentu sa hranom. Neke su je čak koristile i u receptima za razna, ukusna jela!

Veliki broj njih je pohvalio ovaj metod, koji je mao blagotvorno dejstvo na "živce" i promene raspoloženje nakon porođaja, a mnoge mame su istakle kako im je ovo dalo više energije i snage.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop