Mikrotalasna olakšava život, ali samo ako znate i šta je "ne, nikako" u vezi sa tom rernom.
Stručnjaci za hranu upozoravaju na sledeće namrinice i jela koja ne bi trebalo da grejete u mikrotalasnoj rerni:
Pica
Verovali ili ne, mnogo je onih koji picuviše vole sutadan, kada je hladna, ali ako vi ne spadate među njih, onda je ugrejte u klasičnoj rerni na 200 stepeni Celzijusovih dok kačkavalj ne počne da se topi i korica postane hrskava.
Pasta
Ako je u pitanju samo testenina bez soseva, onda vam je posao lak - stavite je u šerpu sa ključalom vodom na 30 do 45 sekundi.
U slučaju da je pasta sa sosom od paradajza, možete je zagrejati u šerpi ili na tiganju, na srednjoj vatri i dodati malo vode ako se sos previše zgusnuo.
Ukoliko je testenina sa sosom na bazi ulja ili kremastih proizvoda, onda je potrebno da stavite jelo u šerpu ili tiganj, dodate malo ulja, i ugrejete na srednjoj vatri uz neprestano mešanje.
.
Pomfrit
Podgrevanje pomfrita je generalno užasno zato što je teško to učiniti, a da se ne promeni ukus i tekstura krompira.
Preporučuje se da u tom slučaju zagrejete ulje u tiganju dok ne počne da "cvrči", a onda stavite pomfrit na nekoliko minuta. Nakon toga, ostavite ih da se iscede od ulja na papiru.