• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Susret oldtajmera u Sarajevu (FOTO)

Autor Anadolija

Veliki broj građana okupio se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi obišli i fotografisali nesvakidašnje stare primjerke automobilske industrije.

Ovogodišnji 14. Međunarodni oldtajmer susret automobila i motora okupio je veliki broj zaljubljenika u oldtajmere koji su pristigli iz BiH, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja.

Nakon što su juče na Vilsonovom šetalištu vlasnici održali ispit spretnosti i tačnosti, oko 50 automobila i nekoliko desetina motora, danas je prodefilovalo Sarajevom.

Među njima je i automobil "princ" napravljen davne 1970. godine u sarajevskom "Pretisu". Upravo on je danas proglašen najoriginalnijim oldtajmerom budući da je zadržao svoj prvobitni oblik, bez ijedne izmjene.

Njegov vlasnik Edo Kapetanović, ljubitelj oldtajmera i restaurator iz Sarajeva, ističe kako se svake godine raduje susretu oldtajmera koji su njegova neizmjerna ljubav.

Pored "princa", posebnu pažnju građana privukao je njegov drugi automobil - replika automobila austrougarskog prestolonasljednika Franca Ferdinanda, kojeg je Kapetanović sam napravio.


"Ovaj susret je za mene najveći praznik. Redovan sam, ove manifestacije se održavaju godinama, a zadnje dvije tri godine, kako sam napravio ovo auto za stogodišnjicu atentata, posebno se radujem ovakvom susretu. Ovaj automobil je sastavljen iz raznih dijelova, raznih automobila, lično sam ga sastavljao sa svojim sinovima. Trebalo mi je tri mjeseca, sto dana za stogodišnjicu. Nije bilo teško, ovi dani služe za napajanje baterija u čovjeku pa onda dobije snage i volje da radi, do sljedećeg susreta", rekao je Kapetanović.

Dodaje kako se ljubav prema oldtajmerima ne može opisati sve dok se ne iskusi.

"Da vam pojednostavim: prije dvije godine kada sam izašao sa ovim autom, 5.000 ljudi je otišlo na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazil. Kakva je to ljubav, koje su to finansije, to se može porediti. Nas je puno manje od tog broja, a u ljubavi svi, i oni i mi", rekao je Kapetanović ističući kako se nada da će se susreti oldtajmera uvijek održavati i tako spajati zaljubljenike u četverotočkaše koji svjedoče o prošlosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop