Evo kako se pravi čokolada čiji komadić košta 220 evra.
Čokolada La Madeline au Truffe plaća se "suvim zlatom", 450 grama ove poslastice prodaje se za čitavih 2.300 evra.
Pravi je umetnik za čokoladu, Fric Knipšild, a prodaje se u čokolateriji Chocolate Room u Bruklinu.
Ova čokolada prodaje se u luksuznoj srebrnoj kutiji obloženoj perlama, i oni koji su je probali kažu da je "super voćnog" ukusa.
Šta je čini tako skupom?
Glavni sastojak je prilično neuobičajen za proizvode od čokolade - u pitanju je retka vrsta tartufa koji rastu u Francuskoj, u regiji Dordonje.
Tartufi se zatim oblažu ganašom koji se pravi od svežeg krema, šećera, ulja tartufa i vanile, a zatim se prelivaju najkvalitetnijom crnom čokoladom sa 71 odsto kakaoa, i uvaljaju se u kakao prah.
Pogledajte video: